Hlavní obsah

Humorista Milan Markovič měl vyhrožovat šéfredaktorce

Novinky, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie obvinila populárního slovenského humoristu a baviče Milana Markoviče, že pomocí e-mailu vyhrožoval šéfredaktorce týdeníku Eurotelevízia Renáte Klačanské. Právu to potvrdil tiskový odbor slovenského ministerstva vnitra. Markovič označil celou záležitost za nesmysl.

Foto: archiv Spa hotelu Lanterna

Návštěvníci, kteří využijí společný zvýhodněný pobyt Lázní Luhačovice a Resortu Valachy, budou ubytováni mj. v hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

Článek

Klačanská letos 21. června obdržela e-mail ve znění: "Tak, jak se nedostává vzduch vašim pneumatikám, tak se ho nedostane ani vám. Už se nepřestanete bát. Vím o každém vašem kroku, jsem stále s vámi. Pojedete na dovolenou? Budu tam. Časovaná bomba tiká a konec bude krutý. Vy jste ji načasovala. Naučím vás, že nic není zdarma. Váš dlužník."

Policie zjistila, že e-mail měl poslat Markovič. Klačanská měla problémy už letos v dubnu, kdy jí neznámý pachatel prořezal všechny gumy u auta, kapotu polil benzínem a zapálil.

O tom, zda by mohl podobný vzkaz poslat právě Markovič, Klačanská nechce spekulovat: "Policie udělala ty kroky, které udělala. Existuje trestní oznámení na konkrétní osobu a já na toto téma spekulovat nebudu." Sama prý s humoristou žádný osobní konflikt neměla, zná se s ním pouze "tak, jak se znají lidé z médií".

"Kvůli takovýmto blbostem se nebudu nikde vyjadřovat," řekl Markovič televizi Joj.

Humorista je obviněn z trestného činu násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. "Spisový materiál je už u dozorujícího prokurátora," potvrdila Ľubomíra Hutterová z tiskové odboru ministerstva vnitra SR. Další podrobnosti k případu ani k obsahu spisu policie zatím nezveřejnila.

Markovič získal popularitu především v období Mečiarovy vlády, kterou ve svých pořadech Večer Milana Markoviče ostře kritizoval. Slovenská televize ovládaná Mečiarovými lidmi jeho pořad zakázala. Markovič se poté objevil v České televizi v pořadu Na šikmé ploše. Po pádu Mečiara v roce 1998 se Markovičovy pořady opět vrátily na Slovensko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám