Hlavní obsah

Maďarský jackpot opět odolal

ČTK, Ivan Vilček, Budapešť
BUDAPEŠŤ

Miliardový jackpot maďarské státní loterie Lotto opět odolal. Nikomu z tří miliónů sázejících se nepodařilo uhodnout správnou kombinaci a tak se příští týden bude hrát o 4,6 miliardy forintů, asi 570 miliónů korun.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Počet podaných tiketů se týden od týdne zvyšuje - minulý týden jich bylo 13,5 miliónu. Do hry se totiž zapojují stále více nejen Maďaři, ale i obyvatelé okolních zemí.

Jak informoval mluvčí společnosti Szerencsejáték László Somorai, může být v tomto týdnu podáno přes 14 miliónů tiketů a do hry se zapojí kolem tří miliónů lidí.

Psychologové varují

Maďarští psychologové však upozorňují, že pohádková výhra v Lottó může způsobit výherci vážné duševní problémy. Miliardy získané nečekaně a najednou mohou způsobit šok a deprese.

Média vyvolávají v zemi doslova sázkovou hysterii. Každý týden oslovují známé lidi, herce, zpěváky, televizní osobnosti, ale i řadové občany s otázkou: Co byste dělali z takovou hromadou peněz? V posledním období se už dostávají ke slovu také astrologové a futurologové. Ti v médiích tvrdí, že jackpot padne v prosinci a více než čtyři miliardy získá člověk narozený ve znamení střelce, který je velmi rychle utratí.

Nejvyšší výhra v Evropě

Navzdory těmto varováním a předpovědím se zájem o sázení v Maďarsku každý týden zvyšuje. Sázková horečka stále víc zasahuje občany sousedních států včetně Rakouska. Právě Rakušané se zpočátku stavěli k sázkovému šílenství chladně, ale stoupající částka je postupně přesvědčila. Minulý týden stoupl počet zahraničních sázejících o 13 procent a příjem státní akciové společnosti Szerencsejáték byl 3,26 miliardy forintů.

Částka přesahující čtyři miliardy forintů je i nadále nejvyšší možnou výhrou v celé Evropě. Pokud nikdo neuhodne správná čísla ani v dalších týdnech a jackpot bude stoupat dosavadním tempem, může v březnu 2004, kdy vyprší maximální 52 týdenní hranice pro jeho zvyšování, dosáhnout fantastické výše 7,5 miliardy forintů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám