Hlavní obsah

Lijáky a protržená hráz zabily v Pákistánu stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

Lijáky a sníh na jihu a severu Pákistánu způsobily již smrt více než 250 lidí. Mimořádně silné deště a protržená hráz si na jihozápadě země od čtvrtka vyžádaly 135 mrtvých. 400 osob je stále pohřešováno a záplavami je postiženo na 20 000 lidí.

Článek

Vláda státu Balúčistán vyslala na pomoc záchranářům 6000 vojáků. Špatné počasí panuje také na severu Pákistánu. Podle dnešního tisku zde zahynulo při deštích a sněhových vánicích 97 osob.

Voda z protržené hráze zaplavila asi pět vesnic se 7000 obyvateli, celkem je postiženo asi 30 vesnic v okolí pobřežního města Pasní. Vodní živel také zničil tři mosty na pobřežní dálnici. Armáda dnes do Balúčistánu z Islámábádu vypravila dvě letadla s nejnutnějšími humanitárními potřebami.

V hornaté Severozápadní pohraniční provincii, která leží na hranici s Afghánistánem, lidé zahynuli v lavinách, přívalech vod a také pod troskami bortících se domů. Jedna z lavin spadla na 30 pákistánských vojáků, o jejichž osudu zatím nejsou zprávy. Mnoho lidí je pohřešováno.

Nejsevernější části provincie jsou odříznuty, protože zdejší silnice jsou zaváty sněhem. Uzavřena je také karákoramská dálnice, která spojuje Pákistán s Čínou. Letecká doprava je v této oblasti přerušena od 3. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám