Hlavní obsah

Letadlu s novozélandskou premiérkou se otevřely za letu dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WELLINGTON

Naléhavě přistát muselo ve středu u novozélandské metropole malé letadlo, na jehož palubě byla premiérka souostroví Helen Clarková. Podle agenturních informací se totiž za plného letu otevřely palubní dveře. Dvoumotorový Piper Aztec letěl z města Rotorua na Severním ostrově do hlavního města, když se nečekaně ocitl v neohlášené turbulenci.

Článek

To způsobilo, že se otevřely dveře a nešly pořádně zavřít. Ke dveřím se vrhli dva policisté, kteří Clarkovou doprovázeli, a drželi dveře, dokud se letounu nepodařilo přistát na malém letišti asi 50 kilometrů severně od Wellingtonu.

Premiérka sice byla na svém sedadle připoutaná, přesto se bolestivě potloukla a nadělala si modřiny na paži, jak to s ní házelo. Jiná poranění neutrpěla. Tisková tajemnice Kathryn Streetová sdělila, že dveře ve větru bouchaly o stěnu letadla a "všude lítaly papíry".

Clarková se stala v roce 1999 první ženou zvolenou do čela vlády Nového Zélandu. Vede menšinovou středolevou vládní koalici. Příští všeobecné volby se mají konat koncem září a v průzkumech veřejného mínění Clarkové Labouristická strana by v nich zatím zvítězila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám