Hlavní obsah

Kvůli ponožkám s Alláhem je malajský řetězec terčem Molotovových koktejlů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý útočník hodil v Malajsii ve městě Kuantan zápalnou lahev, tzv. Molotovův koktejl, na supermarket. Podle místní policie jde patrně o pomstu za to, že řetězec uvedl do prodeje ponožky s nápisem Alláh, což je pro některé muslimy nepřípustné. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Molotovův koktejl (ilustrační foto)

Článek

K útoku došlo v sobotu nad ránem, oheň zapálil několik věcí vystavených před obchodem, obsluha supermarketu stihla oheň uhasit dříve, než se stačil rozšířit. Jedná se tento týden už o druhý útok zápalnou lahví na řetězec KK Mart v Malajsii. K prvnímu došlo ve městě Bidor ve státu Perak, severně od hlavního města Kuala Lumpur.

Vedení řetězce bylo v nedávné době obviněno z urážky náboženského cítění kvůli tomu, že v KK Martech byly k dostání ponožky s nápisem Alláh (arabský výraz pro Boha). Fotky ponožek na sociálních sítích způsobily rozhořčení mezi muslimy, kteří vnímají spojení Alláha s nohou jako urážlivé. Vedení řetězce sice odmítlo, že by chtělo urážet něčí náboženské cítění, za prodej ponožek se nicméně řetězec omluvil a stáhl je z prodeje.

Podle malajské policie budou oba útoky patrně spojeny s prodejem ponožek, ale věc je stále ještě předmětem vyšetřování.

Náboženství je podle Reuters v Malajsii velmi citlivé téma, z 34 milionů obyvatel dvě třetiny vyznávají islám, následuje buddhismus a křesťanství.

Matka v Malajsii polila syna vařící vodou za to, že sledoval porno

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám