Hlavní obsah

Ruskou redaktorku, která v televizi protestovala proti válce, žaluje exmanžel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marinu Ovsjannikovovou, bývalou redaktorku ruské televize Pervyj kanal, zažaloval její někdejší manžel. Novinářka, která se letos v březnu objevila ve studiu v živém vysílání s plakátem „Nevěřte propagandě. Tady vám lžou. Ne válce“, sdělila časopisu Cholod, že moskevský soud žalobu přijal v kategorii „spory spojené s výchovou dětí“.

Foto: Channel One, Reuters

Protest v ruském Prvním kanálu

Článek

Tvrdí však, že netuší, co je podstatou kauzy, o které ji informovali advokáti. S Igorem Ovsjannikovem, který pracuje jako režisér ve španělské redakci státní televize Russia Today, se rozvedla před třemi lety. Spolu mají dvě děti – 17letého syna a 11letou dceru. Médiím řekla, že v minulosti byli v dobrých vztazích, avšak po protestní akci s ní bývalý muž „přerušil veškerou komunikaci“.

Pos..ná armáda v zemi, kde je všechno na hov.., kritizuje Rusko tamní miliardář

Evropa

„Nemyslím, že je to jeho iniciativa. Asi ho postavili před volbu: buď tě propustíme, nebo budeš s námi zajedno,“ uvedla.

Moskevský soud uložil redaktorce po incidentu pokutu 30 tisíc rublů (asi jedenáct tisíc korun) za výtržnictví. Žalobu kvůli „diskreditaci“ armády, podle které jí hrozilo až patnáct let vězení, ale zamítl. Novinářka pracuje od dubna pro německý Die Welt.

Foto: Profimedia.cz

Marina Ovsjannikovová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám