Hlavní obsah

Komplic vraha z Moabitu získal lehce slovenská víza

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konzulát Slovenské republiky v Petrohradě vystavil roční schengenská víza na jméno Roman Davydov bez toho, aby si ověřil totožnost žadatele. Německá prokuratura považuje muže, který se vydával za Davydova, za komplice vraha, jenž loni v srpnu zastřelil v berlínské čtvrti Moabit čečenského Gruzínce Zelimchana Changošviliho.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Policisté vyšetřují vraždu muže, kterého měl zastřelit projíždějící cyklista. Snímek z 23. srpna 2019.

Článek

Podle investigativní platformy Belling­cat měl Davydov falešnou identitu a v jeho žádosti o víza nesedělo prakticky nic.

Loni 29. července se ve vízovém centru slovenského generálního konzulátu v Petrohradě objevila žádost 39letého muže, který chtěl urychleně získat roční víza s opakovaným vstupem na schengenské území. Vadim Krasikov Changošviliho zastřelil z e-biku v centru Berlína.

Za vraždou Gruzínce v Berlíně mohly stát ruské tajné služby

Evropa

Deset měsíců poté německá prokuratura obvinila Krasikova i komplice Romana D. Krasikov je v německém vězení, ale Davydov se dostal zpět do Ruska autem přes Polsko a Bělorusko.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám