Hlavní obsah

Kanadská policie vyhnala demonstranty z mostu na hranici

Detroit

Nejrušnější pozemní hraniční přechod mezi Kanadou a Spojenými státy se v noci na pondělí SEČ znovu otevřel poté, co kanadská policie o víkendu vyhnala poslední demonstranty z mostu Ambassador Bridge. Ten téměř šest dní blokovali lidé protestující proti pandemickým opatřením, což narušilo obchod mezi oběma zeměmi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kanadská policie vyhnala demonstranty z mostu na hranici s USAVideo: Reuters

 
Článek

V Kanadě se v uplynulých třech týdnech konaly protesty proti přísným pandemickým opatřením vlády, ke kterým patří požadavek povinného očkování proti covidu-19 pro řidiče přejíždějící hranici USA a Kanady. Spustila je akce kanadských řidičů kamionů nazvaná konvoj svobody.

Kanadská provincie Ontario vyhlásila stav nouze kvůli pokračujícím protestům

Amerika

Centrem pozornosti se stal most Ambassador Bridge, který spojuje americké město Detroit s kanadským městem Windsor a přes který proudí 25 procent veškerého obchodu mezi Kanadou a USA. Jízdní pruhy v obou směrech demonstranti zablokovali kamiony, automobily a dodávkami.

Ukončete to, naléhají USA na Kanadu kvůli protestům kamioňáků

Amerika

V pátek kanadský soud vydal příkaz k ukončení blokády mostu a většina protestujících pak most dobrovolně opustila. V sobotu proti zbytku protestujících zasáhla kanadská policie, některé z nich zatkla a odtáhla jejich vozidla.

Foto: Profimedia.cz

Policie odstranila z mostu zbylé protestující

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám