Hlavní obsah

Kadyrov udělil sám sobě válečný řád Hrdina Čečenska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov si na konci minulého týdne sám udělil vysoké vyznamenání, jehož vznik loni na podzim rovněž sám inicioval.

Foto: Chingis Kondarov, Reuters

Ramzan Kadyrov

Článek

Autoritářský vůdce autonomní Čečenské republiky Ramzan Achmatovič Kadyrov nadále podporuje svůj status. Nejnověji si proto před pár dny sám udělil státní vyznamenání, které před pár měsíci sám zavedl. Informoval o tom list Daily Mail.

Medaile Hrdina Čečenska byla ustanovena teprve v říjnu minulého roku v souvislosti s probíhající válkou na Ukrajině a její vznik má na svědomí opět samotný Kadyrov. Toto vyznamenání má být udělováno lidem, kteří se podílejí na ruské invazi na Ukrajině.

Podle ustanovujícího dekretu, který Kadyrov podepsal, rozhoduje o udělení medaile vedení daného regionu, což je de facto opět on sám. Své vlastní ocenění tak čečenský předák přijal 24. února.

Kadyrov se neoficiálně považuje za prezidenta Čečenska, ale na začátku měsíce vydal nařízení, jímž mění i svůj titul. Nyní tak již není čečenský vůdce, ale „otec lidu“.

Wagnerovci dostanou konkurenci. Vlastní žoldnéřskou skupinu chystá Kadyrov

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám