Hlavní obsah

Jihokorejský voják ze vzteku pozabíjel osm kolegů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Nejméně osm svých kolegů zastřelil v noci na neděli jihokorejský voják, který sloužil v blízkosti ostře střežené hranice mezi Jižní a Severní Koreou. Do ložnice vojáků hodil granát a pak vystřílel asi 40 nábojů, protože neovládl svůj vztek na velitele, který ho urážel.

Článek

Dvaadvacetiletý útočník Kim Tong-min uvedl, že do ložnice hodil granát ve vzteku, když uviděl svého velícího důstojníka, který ho často urážel. "Při výbuchu granátu zemřelo pět vojáků, další tři Kim zastřelil, když do místnosti vystřílel na 40 nábojů," upřesnil mluvčí jihokorejské armády.

V kasárnách v tu dobu spalo celkem 25 vojáků. Jihokorejský ministr obrany Jun Kwang-ung se za incident omluvil rodinám zabitých vojáků i celému národu a dodal, že armáda pečlivě prošetří podmínky u všech jednotek, aby se podobné tragédie neopakovaly.

Většina jihokorejských mužů musí odsloužit 26 měsíců povinné vojenské služby. Ta je považována za klíčovou pro obranu Jižní Koreje proti komunistické Severní Koreji.

Reklama

Výběr článků

Načítám