Hlavní obsah

Jedenáctiletá ubodala v Japonsku spolužačku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Jedenáctiletá žákyně ubodala v úterý v Japonsku o rok starší spolužačku. K útoku došlo v dívčí třídě na základní škole v městě Sasebo, ležícího zhruba 650 kilometrů jižně od Tokia. Mladistvou pachatelku zadržela policie.

Foto: Jan Šťovíček

Zničená pevnost Namutoni byla po útoku obnovena a vylepšena

Článek

Útočnice napadla 12letou Satomi Mitaraiovou malým nožem, který se používá k řezání papíru. Rány směřovaly na krk a hruď oběti - měla ale i pořezané ruce, jak se snažila bránit.

Pachatelka k otřesnému činu využila polední přestávku vyhrazenou k obědu. Japonští školáci si jídlo nosí z domova a konzumují je ve třídách.

K napadení došlo ve třetím patře a dívky byly podle všeho v té době v místnosti samy. Krvácející oběť našel učitel, který zavolal policii. Ta pachatelku rychle vypátrala a získala její přiznání.

Motiv činu zatím není známý. Jméno vražedkyně nebylo zveřejněno. Policie ho nesmí uvést kvůli ochraně podezřelé.

Násilí ve školách roste

Násilí na japonských školách je na vzestupu. Loni v červenci byl obviněn z únosu a vraždy čtyřletého dítěte dvanáctiletý chlapec z Nagasaki. Stejný měsíc policie zatkla na Okinawě čtrnáctiletého chlapce, který ubil k smrti třináctiletého spolužáka.

Japonský parlament snížil v roce 2002 trestní odpovědnost mladistvých z 16 na 14 let.

Související témata:

Výběr článků

Načítám