Hlavní obsah

Izraelský premiér odložil hlasování vlády o svém plánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Izraelský premiér Ariel Šaron v neděli odložil na příští týden hlasování členů vlády o svém plánu na takzvané jednostranné oddělení židovského státu od Palestinců. Oznámil to izraelský rozhlas.

Foto: APT Val di Fiemme

Slavnostní ozdoby a tradiční zvonce jsou nedílnou součástí a typickým znakem slavnosti Desmontegada. Krávy už budou trávit až do jara čas v údolí.

Článek

Premiér rozhodl na začátku jednání vlády, která má na programu debatu o plánu. Šaron si tímto způsobem zajistil další čas, aby získal na svou stranu většinu členů kabinetu. Vládní koalice je v otázce plánu rozdělena.

Plán předložil premiér počátkem května ke schválení v referendu členům svého bloku Likud. Utrpěl však těžkou porážku, když jich 60 procent hlasovalo proti. Přitom podle průzkumů veřejného mínění plán podporuje většina izraelských voličů.

Pozměněná verze plánu počítá se zrušením židovských osad v pásmu Gazy ve čtyřech etapách, s úplným stažením Izraelců z tohoto území vyjma nárazníkového pásma v Rafáhu u egyptských hranic a se zrušením čtyř osad na západním břehu Jordánu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám