Hlavní obsah

Italské město bude regulovat počty dětí migrantů ve třídách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severoitalské město Monfalcone bude regulovat počty žáků ve školních třídách tak, aby v nich nepřevažovaly děti z rodin migrantů. Vyplývá to z plánu, který pro léta 2024 až 2027 schválila rada tohoto 28tisícového přístavního města poblíž hranic se Slovinskem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Musíme už zasáhnout, abychom zvládli situaci, která v celé Itálii nemá obdoby a kterou způsobil silný příliv migrantů,“ prohlásila podle serveru Fanpage.it starostka Anna Maria Cisintová.

„Žijeme v dramatické situaci procesu islamizace, který musíme zastavit. To, co se stalo minulý týden v Monfalcone, je neúnosné, když fundamentalisté s vlajkami začali u katedrály křičet Alláhu akbar (Bůj je veliký) a Smrt Izraeli,“ zdůraznila Cisintová na proizraelské demonstraci v Miláně.

„Nechceme integraci, chceme vás nahradit“

„Imám v Monfalcone nám řekl: Nemáme zájem na integraci, protože vás chceme nahradit,“ varovala starostka na shromáždění.

Radnice v Monfalcone vyzvala nadřízené regionální úřady, aby se postaraly o takové rozmístění školáků, které by umožnilo dodržet maximální limit v počtu zapsaných žáků. Ten činí 1200 dětí na jednu školu, jednu z nich ale tento školní rok navštěvuje 1407 žáků, z nichž se 78 procent rekrutuje z přistěhovalecké komunity.

Převaha školáků z migrantských rodin má podle starostky závažné dopady na výuku i celý školský systém. „Převaha dětí, které nemluví italsky, vede ve třídách k tomu, že italština přestává být vyučovacím jazykem. Italské děti jsou nucené žít v izolaci. To už nemůžeme akceptovat,“ zdůraznila Cisintová.

Starostka, která je členkou pravicové protiimigrační strany Liga, se dostala do širšího povědomí letos v létě, kdy veřejně pohrozila „zvláštními opatřeními“ vůči lidem, kteří se chodí koupat do moře v jiném oblečení než v plavkách. Varování mířilo především k ženám z muslimské komunity.

Do moře jen v plavkách. Italská starostka burcuje proti islamizaci pláží

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám