Hlavní obsah

Do moře jen v plavkách. Italská starostka burcuje proti islamizaci pláží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starostka italského letoviska Monfalcone Anna Maria Cisintová veřejně pohrozila „zvláštními opatřeními“ vůči lidem, kteří se chodí koupat do moře v jiném oblečení než v plavkách. Výzvu adresovala především muslimské přistěhovalecké komunitě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Lidé, kteří přicházejí z jiných koutů světa, jsou povinni respektovat naše pravidla a zvyky,“ napsala podle italského listu Il Giornale starostka v otevřeném dopise, který zaslala místnímu muslimskému spolku.

„Praxe, kdy lidé chodí na pláž a do vody v jiném oblečení než v plavkách, musí skončit. Nelze akceptovat formy ‚islamizace‘ našeho území, které rozšiřují praktiky pochybné hodnoty z hlediska slušnosti i hygieny a vedou k narušování pravidel společenského soužití,“ zdůraznila dále Cisintová.

Ta je členkou protiimigrační strany Liga a v čele města stojí už druhé volební období.

Na pláži Marina Julia jsou podle ní stále častěji vidět lidé, kteří se koupou v moři plně oblečení.

Starostka narážela hlavně na muslimské ženy, které vstupují do vody zcela nebo z velké části zahalené. Tato praxe podle starostky vyvolává u lidí na pláži i ve vodě „zmatek“ a má „neúnosné důsledky pro zachování dekora těchto míst“.

Cisintová také upozornila, že v ulicích Monfalcone se objevuje stále více plně zahalených žen.

„Ve městě přibývá žen v burce s integrálním zahalením obličeje, které brání jakékoli identifikaci. Evokuje to fundamentalistickou vizi, která je součástí touhy nerespektovat pravidla a předpisy zemí, kam tito lidé přišli,“ dodala starostka s tím, že takové chování v sobě ukrývá rizika pro bezpečnost veřejnosti.

V této souvislosti oznámila, že radnice přijme „zvláštní opatření na ochranu obecných zájmů města a jeho občanů“. Obsah těchto opatření ale neupřesnila.

Sundej to! Policisté na plážích v Nice a Cannes nutí oblečené muslimky, aby se svlékly

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám