Hlavní obsah

Irské bankomaty rozdávaly peníze. Lidé neváhali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé fronty se vytvářely v úterý u bankomatů Bank of Ireland v Irsku. Lidi přilákala technická chyba, která mnohým klientům banky umožnila převádět nebo vybírat peníze, jež ve skutečnosti neměli na svých účtech. Banka podle agentury Reuters ve středu oznámila, že chybu napravila a bude chtít neoprávněně převedené peníze zpět.

Foto: Profimedia.cz

Zákazníci před pobočkou Bank of Ireland v Dublinu

Článek

Závada v online aplikaci banky podle webu financemagnates umožnila zákazníkům převést až tisíc eur (24 tisíc korun) na kontokorentní účet Revolut nebo tuto částku vybrat, i když na jejich účtech nebylo tolik prostředků. Platforma digitálního bankovnictví má přitom v Irsku dva miliony zákazníků.

Podle policie se lidé u bankomatů začali hromadit kolem 17. hodiny. „Informace o tom, že bankomaty rozdávají peníze, se šířila jako požár,“ poznamenal web.

Bank of Ireland se za chybu, která vedla k tomu, že někteří její klienti převedli nebo vybrali víc peněz, než měli ve skutečnosti na účtu, omluvila. Zdůraznila, že šlo o technickou závadu, nikoli kybernetický útok.

V dalším prohlášení pak varovala klienty, že veškeré peníze, které chyba umožnila převést, strhne z jejich účtů.

„Vyzýváme každého zákazníka, který se může dostat do finančních potíží kvůli přečerpání na svém účtu, aby nás kontaktoval,“ doplnila podle agentury Reuters.

Na Slovensku vybuchly dva bankomaty ve dvou dnech

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám