Hlavní obsah

Írán chce obnovit rozhovory o jaderném programu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEHERÁN

Írán zaslal dopis ministrům zahraničních věcí tří zemí Evropské unie, v němž vyzval, aby pokračovala vyjednávání o jeho nukleárním programu. Podrobnosti listu nebyly zveřejněny. V neděli o tom informovala tisková agentura Pars.

Článek

List zaslal šéf íránské Nejvyšší rady národní bezpečnosti Alí Larídžání prostřednictvím velvyslanectví Velké Británie, Francie a Německa, která sídlí v Teheránu, uvedla agentura Pars. Larídžání neupřesnil, kdy byl dopis zaslán.

V listu zdůraznil "nutnost dialogu". Írán by uvítal "konstruktivní a racionální vyjednávání", ale jedině v mezinárodně uznávaném rámci a za předpokladu, že rozhovory budou vedeny v souladu se zákonnými právy íránského národu.

Dobře informovaný diplomatický zdroj v Teheránu potvrdil, že zmíněný dopis velvyslanci tří zemí skutečně obdrželi. Stejný zdroj konstatoval, že na íránské naléhání slíbil ponechat detailní obsah listu v tajnosti.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám