Hlavní obsah

Iráčanům v Somálsku hrozí krvavá odveta

Právo, DPA, bt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Pokud iráčtí teroristé skutečně podříznou ve čtvrtek uneseného somálského řidiče Ahmada Alího Músu, potká stejný osud i Iráčany žijící v jeho východoafrické vlasti. Agentuře DPA to v pátek řekl kandidát na funkci somálského prezidenta Husajn Alí Almí.

Foto: Muzeum umění Olomouc

Bible boskovická, asi polovina 20. let 15. století, Samson u timnatských vinic holýma rukama zabíjí lva.

Článek

"Pokud oni uříznou hlavu našemu blízkému, my budeme řezat hlavy jejich milovaným," prohlásil Almí. Upřesnil, že on sám by nikoho nezabíjel, vyzval by prý ale k tomu své milice.

"Jiná cesta k ochraně vašich lidí není," prohlásil politik jedné z nejnebezpečnějších zemí světa, kterou od roku 1991 svírá bezvládí a boje mezi různými milicemi a zločineckými gangy. Almí je jedním z 57 kandidátů pro případ, že by se nakonec volby uskutečnily.

Almí kritizoval představitele sousední Keni, kteří v reakci na únos tří keňských řidičů vyzvali své občany k odchodu z Iráku. Keňané jsou drženi stejně jako dalších asi deset cizinců, po jejichž zaměstnavatelích teroristé požadují odchod z Iráku.

Právě včera mohlo teoreticky dojít na zavraždění někoho z Keňanů, extremisté ale kvůli pokračujícímu vyjednávání s jejich kuvajtským zaměstnavatelem opět posunuli lhůtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám