Hlavní obsah

Indická policie odvezla z Prahy údajného vraha americké modelky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj
Aktualizováno

Vipula Patela, jednoho z údajných vrahů americké modelky, odvezla z Prahy indická policie do Bombaje, kde čelí obžalobě z vraždy. V sobotu o tom informoval server Hindustan Times.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Patel je hlavním obviněným z trojice mužů, která měla před 19 lety zavraždit americkou modelku Leonu Swiderskou (33). Její vraždu si měl objednat její snoubenec Pragnéš Desai kvůli její životní pojistce na milion dolarů. Trojice mužů ženu měla uškrtit a tělo pohřbít poblíž dálnice nedaleko Bombaje.

Patel stane ještě v sobotu, spolu s Desaiem, před soudem ve městě Thane, na předměstí Bombaje, uvedl policejní inspektor Sanjay Hazare, jenž byl členem týmu, který si přijel pro Patela do Prahy. Patel byl v Praze zadržen loni v listopadu na základě zatykače vydaného Interpolem.

V únoru 2003 přiletěla Swiderská s Desaiem do Bombaje z USA. Následně je unesla trojice mužů, přesně jak to měl Desai naplánovat. Desai pak snoubenku nahlásil jako pohřešovanou, její tělo se našlo druhý den.

Indku zabilo uštknutí kobrou. Skutečným vrahem byl manžel

Zahraniční

Desai podle spisu za vraždu snoubenky zaplatil svému kamarádovi z dětství Patelovi přes 66 tisíc dolarů (téměř 2 miliony korun podle tehdejšího kurzu).

Desai byl i s trojicí mužů souzen už v roce 2003, muži ale byli kvůli nedostatku důkazů obžaloby zproštěni. O rok později se státní zástupce proti osvobozujícímu rozsudku odvolal, Desai s Patelem se ale u odvolacího jednání neukázali a vrchní soud na ně vydal zatykač.

„Desaie zadržela indická policie loni v březnu ve státě Gudžarát na západě země, zatímco Patel utekl do Prahy,“ doplnil Hazare.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám