Hlavní obsah

Hurikán Michael „počechral“ i superstíhačky

Právo, BBC, CNN, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hurikán Michael, který se minulý týden prohnal jihovýchodním pobřežím USA, udeřil také na Tyndallovu základnu amerického vojenského letectva na Floridě. „Těžce poškodil několik letadel včetně nejmodernějších strojů F-22 Raptor,“ napsal web US-Portal Air Force Times s odvoláním na zdroje ve vojenském letectvu.

Foto: Handout, Reuters

Letecká základna Tyndall na Floridě po zásahu hurikánu Michael. Uprostřed jsou vidět poničené stíhačky.

Článek

Anna Stefaneková, mluvčí letectva, potvrdila, že 33 letadel spolu s personálem přesunuli v předstihu na základnu Wright-Patterson v Ohiu. Neupřesnila však, o jaké stroje šlo.

Foto: Profimedia.cz

Stíhačka F-22 Raptor.

Z facebookového fóra vzdušných sil vychází najevo, že čtyři stroje F-22 43. stíhací letky se nepodařilo dostat včas do bezpečí. „Hurikán některé docela počechral,“ sdělil účastník fóra.

Foto: Jonathan Bachman, Reuters

Tyndallova základna amerického vojenského letectva na Floridě po úderu hurikánu Michael

Zpravodajský portál Fox News hlásil, že bouře poškodila nejméně tři raptory.

Základna je domovem 3600 vojáků a 55 stíhaček F-22, nejmodernějších a velmi drahých letadel. Každý stroj vyjde na 339 miliónů dolarů (7,55 mld. korun).

Foto: Jonathan Bachman, Reuters

Tyndallova základna amerického vojenského letectva na Floridě po úderu hurikánu Michael

Reklama

Související články

Počet obětí hurikánu Michael stoupl na 17

Počet obětí po řádění hurikánu Michael ve Spojených státech stoupl na 17. Záchranáře v jejich práci omezují výpadky elektřiny a telefonů a pro vyhledávání lidí...

Výběr článků

Načítám