Hlavní obsah

Hrajete hru, které budete litovat, vyhrožuje Severní Korea a vypálila balistickou střelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní Korea vypálila ve čtvrtek balistickou střelu krátkého doletu východním směrem do Japonského moře. S odvoláním na jihokorejskou armádu o tom informovala agentura Kjódó. Odpal rakety se uskutečnil v 10:48 místního času z oblasti Wonsan v provincii Gangwon.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Stalo se tak jen pár hodin po prohlášení KLDR, že bude „urputněji vojensky reagovat“ na americké snahy zvýšit svoji vojenskou přítomnost v regionu a spolupracovat s Japonskem a Jižní Koreou.

Severokorejská ministryně zahraničí Čche Son-hui uvedla, že Washington „hraje hru, které bude litovat“, když se zúčastnil nedávného trojstranného summitu s Jižní Koreou a Japonskem. „Čím odhodlanější jsou USA dostát své nabídce rozšířeného odstrašení vůči svým spojencům, tím urputnější budou vojenské reakce KLDR,“ řekla ministryně.

Pchjongjang v poslední době reagoval především na vojenská cvičení trojice spřízněných zemí, které Čche označila za „agresivní válečná cvičení“.

KLDR letos provedla rekordní počet odpalů raket, včetně možného neúspěšného testu mezikontinentální balistické rakety, a vypálila stovky dělostřeleckých granátů. Naposledy odpálila balistickou raketu do Japonského moře 9. listopadu.

KLDR odpálila nejméně deset raket, Jižní Korea otestovala tři střely vzduch-země

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám