Hlavní obsah

Honorář pro palestinského teroristu? ARD ho vyplatila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohammad Safadí (69), uprchlý palestinský terorista, který se podílel na vraždě 11 izraelských olympioniků v Mnichově v roce 1972, obdržel od německé veřejnoprávní televize ARD exkluzivní honorář dva tisíce eur (49 120 Kč) za účinkování v reportáži o masakru. Stefanie Tannertová, mluvčí ARD, to potvrdila týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

OH v Mnichově v roce 1972. Snímek z přepadení Izraelců palestinskými teroristy v olympijské vesnici

Článek

Ve čtyřdílném dokumentu Smrt a hry odvysílaném v září se Safadí pochlubil útokem na izraelský tým a zabitím 11 sportovců a bavorského policisty.

„Byl to hrdinský čin, díky němuž si svět poprvé uvědomil osud palestinského lidu,“ prohlásil Safadí. Dodal, že nelituje ničeho a že by kdykoli přijal nový úkol vraždit Židy.

Příbuzní zavražděných izraelských sportovců reagovali na tuto zprávu s hrůzou. Mluvčí rodin obětí Ankie Spitzerová (74), jejíhož manžela Andrého, trenéra šermířů, únosci svázali ve vrtulníku a kterého pravděpodobně zastřelil Safadí, řekla Focusu: „Považuji za skandál, že vrahové dostávají peníze za svá nelidská prohlášení.“

Foto: Profimedia.cz

Izraelští sportovci při tryzně na olympijském stadionu 6. září 1972

Reklama

Výběr článků

Načítám