Hlavní obsah

Havárie letadla u francouzského Brestu stála život pilota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BREST

Při havárii dopravního letadla u západofrancouzského města Brest přišel v noci na dnešek o život pilot. Dalších pět lidí utpělo lehká zranění. Na palubě letadla bylo 24 osob. Stroj CRJ-100 letěl z Nantes do Brestu.

Článek

Letadlo společnosti Brit Air se zřítilo nedaleko obytného domu na silnici, která je vzdálena asi jeden kilometr od letiště Brest-Guipavas. Příčina nehody prozatím není známa. Stroj se při nárazu rozlomil a trosky zničil požár.

Únik z hořícího letounu

Šest minut před půlnocí ztratilo letadlo spojení s kontrolní věží. Jeden z pasažérů sdělil, že stroj velmi rychle vzplanul. Cestujícím se podařilo hořící trup opustit utrženými předními dveřmi.

Pád letadla nepřežil jeho pilot. Další tři lidé jsou zranění. Zbylých dvacet pasažérů bylo inhed převezeno do Brestu, kde se podrobili lékařské prohlídce.

Mluvčí místních úřadů prohlásil, že nedlouho před pádem stroje CRJ-100 na letišti bezpečně přistálo jiné letadlo. Viditelnost podle něj dosahovala 800 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám