Hlavní obsah

Hasičské letadlo v Chile se zřítilo na dálnici. Tragický pád zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U města Talca v centrálním Chile se v pondělí odpoledne místního času zřítilo malé hasičské letadlo přímo na dálnici. Pilot zahynul a další čtyři lidé na zemi utrpěli vážná zranění.

V Chile se zřítilo hasičské letadlo na silnici, pilot nepřežilVideo: Bayron Lopez, Reuters

 
Článek

Letadlo typu Ayres Trush se podílelo na hašení nedalekého lesního požáru. Těsně před kritickým momentem letělo nízko nad zemí podél komunikace a z neznámých důvodů vypouštělo vodu.

Poté pravým křídlem zavadilo o sloupy elektrického vedení, načež se zřítilo na rušnou silnici, kde narazilo do zaparkovaného kamionu a osobního auta, informoval list Daily Mail. Zatímco v nákladním voze nikdo nebyl, v osobním autě seděli tři lidé. Všichni skončili v nemocnici.

„Zavadil o dva sloupy elektrického vedení a ještě ve vzduchu začal hořet. Když dopadl na zem, vyšlehla ohnivá koule,“ popsal situaci jeden řidič. „Kdybych nezpomalil, skončil bych pod ním,“ dodal.

Několik lidí přispěchalo k hořícím troskám a snažilo se pilota vyprostit. „Ještě žije, ještě žije,“ volal v tu chvíli jeden ze svědků. Pilot ale později těžkým zraněním bohužel podlehl.

Šlo o 58letého Španěla, údajně velmi zkušeného letce, který dříve v Evropě pracoval pro komerční leteckou společnost. Poté se přestěhoval do Chile, kde byl zaměstnán u firmy, která pomáhá národní lesní správě (CONAF) hasit požáry.

„Tisíce lidí každoročně plní obtížný, ale ušlechtilý úkol boje s lesními požáry. Dnes oplakáváme pilota, který sloužil CONAF. Moje úcta a soustrast jeho rodině a blízkým,“ napsal na platformě X chilský prezident Gabriel Boric.

Letadlo ztroskotalo v bažině zamořené krokodýly

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám