Hlavní obsah

Gang dědečků před soudem, ukradl milión eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAGEN

Soud v německém městě Hagen řeší netradiční bankovní loupeže páchané v letech 1988 až 2004 třemi muži, nyní penzisty. Gang dědečků, jak je nazvala tamní média, ukradl během 14 přepadení částky v souhrnné hodnotě přesahující milión eur (asi 32 mil. Kč). Každému z tria nyní hrozí 15 let vězení.

Článek

První stání proběhlo v Hagenu v úterý. Německá média v této souvislosti připomněla, že lupiči jsou nejstaršími osobami v zemi souzenými za přepadání bank. Při svých akcí nikdy nikoho nezranili. Jednou však vystřelili do vzduchu.

Obviněný Wilfried Ackermann (73) nezákonnou činnost zdůvodnil "strachem dožít konec života v chudobě a v domově důchodců". Za ukradené peníze si koupil před několika lety farmu. Ve věznicích podle svých slov strávil za menší delikty celých 40 let. Na otázku, jak je možné, že bylo trio tak úspěšné, odpověděl: "Nedokážete si ani představit, jak je snadné vykrást banku, když jste to před tím udělali už dvakrát".  

Další z trojice obviněných Rudolf Richter (74) vedl až do svého zatčení úspěšnou opravnu automobilů. Na dotaz, proč loupil, odpověděl: "Byl jsem idiot. Nepotřeboval jsem to dělat." Dodal ale, že vše bral jako zadostiučinění za neoprávněný trest, který mu údajně soud vyměřil v roce 1969 za bankovní přepadení.

Poslední z trojice Lothar Ackermann (64) se k motivům přepadání bank nevyjádřil.

Policie Gang dědečků zadržela minulý rok na parkovišti ve městě Wimbern. Právě se připravoval na další akci. Rozsudek by měl padnout letos v červnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám