Hlavní obsah

Francouzská fotbalistka podle policie naplánovala přepadení své spoluhráčky

– Paříž

Francouzská policie ve středu zadržela fotbalistku Paris Saint-Germain Aminatu Diallovou. Šestadvacetiletou záložnici podezřívá z naplánování přepadení své spoluhráčky z klubu i francouzské reprezentace Kheiry Hamraouiové, ke kterému došlo minulý týden, informoval deník L´Equipe.

Foto: Profimedia.cz

Ještě v úterý večer nastoupila Diallová v utkání Ligy Mistryň. V bráně si zachytala česká reprezentantka Barbora Votíková

Článek

Útok se stal minulý čtvrtek po týmové večeři v restauraci nedaleko Boulogneského lesíka. Diallová měla z akce odvézt Hamraouiovou a ještě jednu spoluhráčku.

Jakmile přijeli k Hamraouiové domů, přistoupili k autu dva maskování muži, vytáhli ji z auta a dvě minuty ji bili železnými tyčemi do nohou. Po chvíli z místa utekli.

Trojnásobná vítězka Ligy mistryň skončila se zraněním rukou a nohou v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Kheiru Hamraouiovou minulý týden přepadli dva maskovaní muži.

„O zadržení Aminaty Diallové jsme byli informováni. Paris St. Germain je zásadně proti jakémukoliv násilí,” uvedl pařížský klub v prohlášení.

Navzdory tomu, že spoluúčast na plánování čtvrtečního útoku zatím Diallové nebyla dokázána, řada lidí přirovnává kauzu k známému útoku na krasobruslařku Nancy Kerriganovou, kterou v roce 1994 neznámý muž udeřil teleskopickým obuškem do kolene.

Ukázalo se, že napadení spoluorganizovala její rivalka Tonya Hardingová, která si touto cestou chtěla zajistit snadnou cestu k mistrovskému titulu a na olympiádu.

Kráska Margot hraje reálnou bruslařku, která najala drsňáka, aby zlámal nohy soupeřce

Kultura

Zdali se právě tento plán snažila Diallová okopírovat, je teď předmětem spekulací. Policie zatím neuvedla, co mělo být motivem útoku na Hamraouiovou.

Neférová taktika Hardingové ovšem nevyšla. Její soupeřka na olympiádě skončila druhá, zatímco ona až osmá. Když nakonec přiznala, že útok spolu s manželem naplánovali, byla odsouzena k tříletému vězení s podmíněným odkladem. Ve krasobruslařských soutěžích už nikdy nesměla nastoupit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám