Hlavní obsah

Firmy smějí zakázat náboženské symboly, rozhodl unijní soud

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vnitřní pravidla firem, která zakazují viditelné nošení náboženských, filozofických či duchovních symbolů, nepředstavují přímou diskriminaci, pokud se uplatňují na všechny zaměstnance. Vyplývá to podle stanice France 24 z rozsudku Soudního dvora Evropské unie, který rozhodoval spor mezi muslimskou stěžovatelkou L. F. a belgickou firmou SCRL.

Foto: Profimedia.cz

Žena v hidžábu

Článek

Spor mezi stěžovatelkou, která si podle muslimského zvyku šátkem zahaluje vlasy, a společností spravující sociální byty trval již od roku 2018. Týkal se odmítnutí žádosti L. F. o stáž poté, co při pohovoru uvedla, že si nesundá šátek, třebaže je to v rozporu s politikou neutrality prosazovanou v SCRL.

O pár týdnů později L. F. podala novou žádost o stáž s tím, že bude nosit jinou pokrývku hlavy. Firma jí ale nevyhověla ani tentokrát a odůvodnila to vnitřním pravidlem, které v prostorách SCRL nepovoluje žádný typ pokrývky hlavy, nejen šátek.

Podobný případ se v minulosti objevil v českém školství. Somálská dívka žalovala Střední zdravotnickou školu v pražské Ruské ulici kvůli tomu, že byla v roce 2013 vyzvána, aby si sundala hidžáb. Dívka poté školu opustila a žalobou se domáhala omluvy a finančního odškodnění. Řízení nicméně bylo zastaveno poté, co dívka žalobu kvůli údajné obavě z nenávistných útoků stáhla.

Soud potvrdil zastavení sporu dívky a školy o nošení hidžábu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám