Hlavní obsah

Zvítězíme? Nic jiného nám nezbývá, řekl rezignovaně Šojgu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu popisoval ve středečním rozhovoru situaci ruských vojsk na Ukrajině. Mluvil o tom, že Rusko přežilo jarní a letní část ofenzivy. Na otázku redaktora o vítězství nejprve rozhodil rukama a pak řekl, že Rusku nic jiného nezbývá.

Rozhovor se Sergejem ŠojguemVideo: Anton Gerashchenko/Twitter

 
Článek

Na rozhovor, který dal Šojgu redaktorovi stanice Rossija 1, upozornil poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko.

Šojgu na videu mluví bez nadšení o tom, jak ruská armáda brání pozice. „Přežili jsme jarní a letní fáze protiofenzivy a teď začala podzimní. Vojáci jsou zapojeni do udržení aktivní obrany v nezbytných směrech a brání, co je dnes potřeba bránit,“ řekl.

Na závěr se moderátor zeptá: „Zvítězíme?“ Šojgu bezradně rozhodí rukama a po chvilce řekne: „Nic jiného nám nezbývá.“

Rozhovor, který probíhal u kosmodromu Vostočnyj, pak ukončil.

Geraščenko upozorňuje na to, že jak se rétorika ministra obrany liší od jeho projevu loni na jaře, kdy sebevědomě vyjmenovával úspěchy ruské armády po vpádu na Ukrajinu.

Šojgu je nyní v Amurské oblasti na východě Ruska spolu s prezidentem Vladimirem Putin na jednáních s vůdcem KLDR Kim Čong-unem.

Rusko zrušilo vojenské cvičení Západ. Letos cvičíme na Ukrajině, vysvětloval Šojgu

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám