Hlavní obsah

Zsuzsová dostala 21 let za vraždu někdejšího primátora města Hurbanovo

Právo, Ivan Vilček (od našeho zpravodaje)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský specializovaný trestní soud v Banské Bystrici odsoudil v pátek manipulátorku vysoce postavených slovenských politiků Alenu Zsuzsovou k 21 rokům odnětí svobody v případu vraždy exprimátora města Hurbanovo Lászlóa Basternáka. Ten byl zavražděn 9. července 2010 před svým domem v Hurbanově.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Alena Zsuzsová na archivním snímku během jednoho z předchozích soudních líčení

Článek

Vraždu někdejšího primátora města Hurbanovo si přes Zuszsovou objednal Roman Ostružlík, kterému soud vyměřil rovněž 21 let vězení. Soud uznal také vinu dalšího zprostředkovatele vraždy Vladimíra Mosnára, který byl rovněž odsouzen k 21letému trestu. Rozsudek zatím není pravomocný.

V případu Kuciak se soudci obávali justičního omylu

Evropa

Zsuzsová měla pomáhat v komunální kampani Basternákovu protikandidátovi, kterým byl právě Ostružlík. Ten měl být objednavatelem vraždy. Zsuzsová měla být zprostředkovatelkou a objednávku převzal Mosnár, který zadal její vykonání.

Basternáka zavraždil Štefan Kaluz, člen skupiny podsvětí zvané Sýkorovci. Kaluz je pravomocně odsouzený a odpykává si 25letý trest.

Už v září přitom soud Zsuzsovou zprostil viny ze zprostředkování vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. V případě vraždy novináře a jeho snoubenky bude ale ještě rozhodovat nejvyšší soud.

Alena Zsuzsová jde opět do vazby pro přípravu dalších tří vražd

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám