Hlavní obsah

Zoufalci v ruské televizi: Odpálíme raketu v Atlantiku a budeme se tvářit, že nebyla naše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ukrajinský kolaborant Ihor Markov navrhl v pořadu Vladimira Solovjova na ruské stanici Rossija 1 odpálit v Atlantiku mezikontinentální balistickou raketu Sarmat s jadernou náloží. Pak budeme předstírat, že nevybuchla naše raketa, dodal.

Foto: Profimedia.cz

Moderátor pořadu Vladimir Solovjov

Článek

„Kdo ví, čí raketa exploduje? Vybuchne raketa a radiace dosáhne, řekněme, Britských ostrovů. Vyjádříme jim soustrast, ale my jsme to nebyli! Neuklidní se (lidé na Západě), dokud nebudou čelit přímé hrozbě a nebudou mít strach o své vlastní životy,“ hřímal Markov.

Podle moderátora pořadu Solovjova zřejmě není náhoda, že má být Sarmat touto dobou nasazen do bojové služby. Ruský prezident Vladimir Putin koneckonců už v červnu sliboval, že se tak stane do konce roku. „Možná je na čase přivést Západ k rozumu,“ uvedl Solovjov.

Markov, který navrhl mezikontinentální balistickou střelu ve vodách Atlantského oceánu odpálit, je rodákem z ukrajinské Oděsy a také bývalým poslancem ukrajinského parlamentu.

Od roku 2009 byl ale tamními úřady stíhán a krátce i zadržen, protože v roce 2007 na demonstraci proti restaurování pomníku panovnice Kateřiny Veliké v Oděse byl ve skupině proruských aktivistů, kteří zbili ukrajinské aktivisty.

Foto: Rossija 1

Ihor Markov v ruské televizi

Ukrajinské ministerstvo vnitra na Štědrý den 2014 zařadilo Markova na seznam hledaných osob z důvodů skrývání se před soudem. Tehdejší poslanec byl podezřelý ze spáchání trestného činu chuligánství s ublížením na zdraví.

V srpnu 2015 byl na žádost ukrajinského Interpolu zadržen v Itálii. Soud v Janově ho ale Ukrajině odmítl vydat. Začátkem února 2016 se Markov usadil v Moskvě. Ve středu 10. srpna letošního roku ho Služba bezpečnosti Ukrajiny (SBU) zařadila na mezinárodní seznam hledaných osob, a to z důvodu porušení několika zákonů.

Je častým hostem v Solovjovových debatách.

Co víme o ruské superraketě Sarmat

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám