Hlavní obsah

Zástupce starosty ukrajinského Nikopolu zastřelili. Tělo našli v ohořelém v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý útočník zastřelil zástupce starosty ukrajinského Nikopolu. Tělo Vitalije Žuravlova našli ukrajinští policisté v ohořelém autě poblíž politikova domu. Více než stotisícové město leží na levém břehu zničené Kachovské přehrady, přímo na protější straně se nachází Záporožská jaderná elektrárna, kterou ovládá ruská okupační armáda.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dne 8. února kolem 9. hodiny dostali policisté hlášení, že neznámá osoba střílela na auto zástupce nikopolského starosty,“ citoval web Ukrajinska pravda policejní prohlášení.„Útočník použil dosud neidentifikovanou zbraň a způsobil požár. Po uhašení požáru bylo uvnitř nalezeno tělo 59letého muže,“ dodala policie s tím, že po útočníkovi intenzivně pátrá.

„Okolo auta se povalovalo množství použitých nábojnic,“ napsal regionální web Prichist, který o incidentu informoval jako první.

Ačkoliv se město nachází v těsné blízkosti ruských pozic a Nikopol je pravidelně okupačními silami ostřelován, smrt Žuravlova nemusí s válkou přímo souviset. „Jednou z hlavních linií vyšetřování je konflikt s místní skupinou, který trvá už od roku 2017,“ napsal web Ukrajinska pravda s odvoláním na nejmenovaný zdroj.

Ruské dělostřelectvo zasáhlo gymnázium v Nikopolu, čtyři mrtví

Evropa

Reklama

Související témata:
Nikopol

Výběr článků

Načítám