Hlavní obsah

Německá policie zasahuje proti italské mafii, zátah probíhá i v jiných státech

Aktualizováno

Německá policie v několika spolkových zemích provádí rozsáhlý zásah proti italské mafii 'Ndranghetě. V prohlášení německá policie uvedla, že razie se ve středu konají i v dalších evropských zemích a že akci koordinují evropská policejní služba Europol a unijní agentura pro justiční spolupráci Eurojust.

Německá policie zasahuje proti italské mafii, zátah probíhá i v jiných státechVideo: Reuters

 
Článek

Zátah je podle německé policie zaměřen proti italskému organizovanému zločinu, konkrétně proti vůdcům a členům 'Ndranghety. „Obviněným je mimo jiné připisováno praní špinavých peněz, daňové úniky, podvody a také pašování drog,“ uvedla německá policie.

Jen v Německu se do rozsáhlé operace zapojily stovky policistů, kteří prohledávají desítky objektů. V Německu se zásah soustředil na spolkové země Bavorsko, Severní Porýní-Vestfálsko, Porýní-Falc a Sársko. Obdobné kroky podnikli i policisté v Belgii, Francii, Itálii, Portugalsku a Španělsku.

Foto: Reuters

Německá policie zasahuje proti italské mafii, zátah probíhá i v jiných státech

'Ndrangheta je považována za jednu z největších, nejmocnějších a nejrozšířenějších zločineckých organizací na světě. Její příjmy plynou zejména z obchodu s drogami, vedle toho ale obchoduje také se zbraněmi a vydělává i prostřednictvím korupce a praní špinavých peněz. Její roční obrat se odhaduje na 50 až 100 miliard eur (až 2,4 bilionu korun).

V Itálii dopadli mafiánského bosse Bonavotu. Možná nejsem ten, koho hledáte, řekl policii

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám