Hlavní obsah

Zaměněná dvojčata se neviděla 28 let, teď žalují úřady

Novinky, BBC, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Španělská dvojčata, která byla odloučena téměř 30 let, než se náhodou znovu shledala, žalují úřady na Kanárských ostrovech. Právě tam nemocniční personál jednu z nich zaměnil za jinou novorozenou holčičku. K žalobě se přidala i třetí záměnou postižená žena.

Foto: Profimedia.cz

Nemocniční personál na ostrově Gran Canaria jedno z dětí zaměnil hned po porodu.

Článek

Trojice žádá finanční kompenzace ve výši 3,3 miliónu eur (přes 80 miliónů korun). „Není těžké vžít se do jejich situace a porozumět, jaké škody byly napáchány,“ uvedl právní zástupce žen Socorro Perdono.

Sourozenecká dvojice, kterou vychovávaly dvě rodiny, se znovu shledala náhodou v roce 2001, když jim bylo 28 let.

Přítelkyně jedné z dvojčat pracovala v nákupním centru v Las Palmas na ostrově Gran Canaria. Jednou do obchodu přišla sestra známé a prodavačka se ji chystala políbit na pozdrav. K jejímu překvapení to však ohromená zákaznice odmítla.

Prodavačka proto zavolala kamarádce, která ji ubezpečila, že nešlo o žert. Žena si uvědomila, že má před sebou dvojče své přítelkyně a zprostředkovala setkání po celý dosavadní život odloučených sester. Že se jedná o sourozence, potvrdily testy DNA.

Reklama

Výběr článků

Načítám