Hlavní obsah

Zakladatele španělské krajně pravicové strany Vox postřelili na ulici v Madridu, jeho stav je vážný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Dva útočníci na motocyklu ve čtvrtek v poledne zaútočili střelnou zbraní v centru Madridu na Aleja Vidala-Quadrase, zakladatele strany Vox, a těžce jej zranili. Stav osmasedmdesátiletého muže je po převozu do nemocnice vážný.

Zakladatele španělské krajně pravicové strany Vox postřelili na ulici v Madridu, jeho stav je vážnýVideo: AP

 
Článek

Alejo Vidal-Quadras šel v luxusní madridské čtvrti Salamanca ve čtvrtek kolem poledne sám po chodníku, když se k němu přiblížil motocykl se dvěma jezdci. Muž na zadním sedadle, který měl na hlavě černou přilbu, politika střelil ze vzdálenosti asi dvou metrů do hlavy. Pachatelé potom z místa spěšně ujeli a policie po nich pátrá, referuje list El Mundo.

Vidal-Quadras je bývalým poslancem Lidové strany. V roce 2013 patřil k zakladatelům nové krajně pravicové strany Vox.

Politická atmosféra ve Španělsku je v těchto dnech vyhrocená kvůli jednání mezi zástupci socialistů (PSOE) a katalánských separatistů o podpoře nové vlády výměnou za amnestii pro separatistické vůdce. Zástupci obou stran ohlásili dohodu ve čtvrtek dopoledne.

Foto: Profimedia.cz

Madridská policie na místě atentátu na Vidala-Quadrase

Vox jednání s katalánskými separatisty ostře kritizuje a v minulých dnech se jeho vůdci účastnili masových demonstrací proti amnestii. Zda s tím atentát na Vidala-Quadrase nějak souvisí, zatím není jasné.

Průlom ve Španělsku. Socialisté získali podporu pro vládu výměnou za amnestii katalánským separatistům

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám