Hlavní obsah

Zakladatel WikiLeaks Assange bude mít svůj televizní pořad

Novinky, rei

Julian Assange, zakladatel serveru WikiLeaks, který publikoval tajné zprávy amerických diplomatů a další citlivé údaje, bude mít vlastní pořad v televizi. V plánu má rozhovory s „hlavními politickými hráči, mysliteli a revolucionáři z celého světa“, informovaly WikiLeaks.

Článek

Tématem hovorů má být otázka budoucnosti světa. „Povstání a revoluce na Blízkém východě zahájily éru politické změny. Na západě ukázal úpadek a korupci kdysi vůdčích politických institucí a ideologií. Internet nebyl nikdy tak silný a tolik atakován. V tuto klíčovou chvíli je vnímána potřeba změnit radikálně názor na svět kolem nás,“ uvedly WikiLeaks.

Organizace je jakožto obhájce svobod i oběť politické zvůle, podle svých slov je Wikileaks v unikátní pozici hybatele diskuse.

Assangeovy pořady se začnou vysílat v polovině března. Každé interview bude trvat půl hodiny. Zatím je plánováno deset rozhovorů. WikiLeaks mají smlouvu s několika satelitními televizemi a internetovými servery, které celkem sleduje 600 miliónů lidí, uvádí se bez dalšího upřesnění v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám