Hlavní obsah

Žádné sociální sítě, oznámení o narození následníka trůnu bude viset na stojanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Kdo by čekal, že zprávu o narození následníka britského trůnu se dozví ze zprávy na Twitteru, mohl by čekat zbytečně. Až se tato informace objeví na sociálních sítích, budou už informace o potomkovi venku jinou cestou. Buckinghamský palác narození oznámí na stojanu před branou budovy. Ten je tam pro tento účel už připraven.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Novinář si značí místo před nemocnicí, kde by vévodkyně Kate měla porodit následníka trůnu.

Článek

V roce 1982, kdy se narodil princ William, lidé na zprávy o novém následníkovi trůnu čekali stejně netrpělivě, zaměstnanci Buckinghamského paláce ale ani zdaleka nebyli pod takovým tlakem jako nyní. V éře rychlých informací, chytrých telefonů a komunikačních sítí totiž bude mnohem složitější zachovat důstojnost situace a navázat na letité tradice.

Ve chvíli, kdy vévodkyně Kate porodí, napíšou lékaři o porodu oznámení. Bude obsahovat informace o pohlaví a zdravotním stavu matky a dítěte. Jeden ze zaměstnanců nemocnice pak za doprovodu policistů zprávu odveze do Buckinghamského paláce, kde ji umístí na stojan před branou.

Agentury spekulují, že možná půjde o tentýž stojan, který byl použit při oznámení narození Williama v roce 1982.

V tu chvíli bude zveřejněna i tisková zpráva v elektronické podobě, kde bude navíc i údaj o porodní váze dítěte. Teprve potom bude možné začít používat sociální sítě. „Je pro nás velice důležité, aby to prvně nebylo oznámeno na Twitteru, ačkoli později se na něm tato informace objeví,“ řekl mluvčí paláce bulvárnímu deníku The Daily Mail.

Noc vše mění

Oznámení na stojanu by nebylo pouze v případě, že by Kate porodila v noci, pak by byla poslána jen elektronická verze zprávy a papír na stojanu by se objevil až ráno.

„Pokud by se dítě narodilo pozdě v noci, bylo by absurdní to neoznámit a ve tři hodiny ráno bychom nejeli s policejní eskortou. Byli bychom trochu zklamaní, že to nemůžeme zveřejnit nejprve na stojanu, ale oznámení bychom na něj následující ráno stejně dali,“ citoval The Daily Mail pracovníka z královského paláce.

Členové královské rodiny se samozřejmě novinku dozvědí jako první: ti, kteří nebudou přímo v porodnici, budou informováni po telefonu. Jako první královna, které zavolá přímo princ William, a to šifrovaným telefonem. Také to ale záleží na denní době.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Fanoušci momarchie před nemocnici

Ačkoli se zdá, že královna Alžběta II. nechce ustupovat z některých zaběhnutých pravidel, jiná bude třeba vzhledem k okolnostem porušit. Tiskové oddělení například slíbilo potvrdit médiím fakt, že vévodkyně z Cambridge byla s kontrakcemi přijata do porodnice. I když chce, aby rodička měla klid a soukromí, nedala by se prý tato informace tváří v tvář desítkám hlídkujících novinářů s kamerami, fotoaparáty a mobilními telefony utajit.

Kate má porodit v červenci, podle bulvárních novinářů byl první termín v sobotu. Budoucí rodiče ale nijak nenaznačují, že by se k porodu schylovalo. Kate je mimo hlavní město, u rodičů, a William odjel hrát charitativní zápas v pólu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám