Hlavní obsah

Británie žije porodem. Kate přitom ani není v Londýně, princ William hrál pólo

– Londýn

Velká Británie a vlastně celý svět jsou v posledních několika dnech v napětí kvůli očekávanému porodu vévodkyně Kate. Lidé netrpělivě čekají na jakékoli zprávy o narození následníka trůnu. Samotní nastávající rodiče jsou ale evidentně v klidu. Princ William se v sobotu odpoledne zúčastnil závodu v pólu, vévodkyně Catherine je prý mimo Londýn.

Foto: Lefteris Pitarakis, ČTK/AP

Nemocnice, kde má přijít na svět následník trůnu, je již několik dní v obležení reportérů a nedočkavých obyvatel. I proto zde pravidelně stojí hlídka.

Článek

V sobotu 13. července měla přitom podle ostrovních médií Kate první termín porodu, a tak před londýnskou porodnicí St. Mary, kde na radostnou událost čekají desítky novinářů, bylo ještě živěji než obvykle. Je ale třeba zdůraznit, že královský palác termín porodu nikdy neupřesnil a posledního půl roku jen opakoval vágní informaci, že se dítě narodí v červenci.

Média nyní sledují každou drobnost a každý výrok některého z členů královské rodiny a vyvozují, zda se den D blíží či nikoli. Ještě před víkendem byli novináři i sázkaři přesvědčeni, že miminko přijde na svět do začátku příštího týdne, šance, že budou mít pravdu, ale každou hodinou klesají.

Nastávající otec v sobotu odjel do hrabství Hampshire, kde odehrál charitativní zápas v pólu. I když nakonec o jeden bod prohrál s konkurenčním družstvem vedeným princem Harrym, zdál se prý být v dobré náladě a nejevil známky nervozity. Také jeho žena je zřejmě klidná: alespoň podle zprávy listu Sunday People, který dnes napsal, že Kate tráví víkend v domě svých rodičů v městečku Bucklebury. To je vzdálené asi 85 kilometrů od metropole, kde má vévodkyně porodit.

Potomek prince Williama, ať už to bude chlapec, či holčička, se stane třetím v linii nástupnictví na britský trůn hned po svém otci a dědečkovi princi Charlesovi. Nyní Británii už více než půlstoletí vládne 87letá Alžběta II.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám