Hlavní obsah

Záchranáři zřejmě našli věci z letadla, na jehož palubě byl fotbalista Sala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyšetřovatelé pátrající po ztraceném letadle, na jehož palubě byl argentinský fotbalista Emiliano Sala, objevili u francouzského pobřeží polstrování ze sedadel, které s velkou pravděpodobností pochází ze zmizelého stroje. V oblasti proto zahájí i podmořský průzkum, jakmile to počasí dovolí.

Foto: Reuters

Pobřežní stráž pátrá po zříceném letadle s fotbalistou Salou.

Článek

Osmadvacetiletý útočník byl minulý týden na cestě z francouzského města Nantes do velšského Cardiffu. Stroj s pilotem a fotbalistou ale nad Lamanšským průlivem zmizel poblíž jednoho z Normanských ostrovů z radarů a o jeho osudu od té doby nejsou žádné informace.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pobřežní stráž pátrá po zříceném letadle s fotbalistou SalouVideo: Reuters

Britská pobočka vyšetřování leteckých nehod (AAIB) oznámila, že jeden sedák byl nalezen na pláži nedaleko Surtainville na severním pobřeží Francie. Druhý byl objeven ve stejné oblasti o něco později. „Na základě předběžného ohledání jsme došli k závěru, že to jsou pravděpodobně sedáky z pohřešovaného letadla,“ uvedla AAIB v oficiálním prohlášení.

Foto: David Vincent, ČTK/AP

Emiliano Sala v dresu Nantes

Pátrání po vraku letadla pod hladinou vyšetřovatelé zahájí kvůli počasí zřejmě na konci tohoto týdne. Průzkum by měl trvat tři dny. „S ohledem na podrobné vyhodnocení letové dráhy a poslední známé pozice na radaru jsme určili prioritní oblast pátrání, která má zhruba čtyři čtvereční námořní míle,“ uvedli vyšetřovatelé.

Posila za miliony liber

Sala hrál do roku 2015 v Nantes, kde vstřelil celkem 48 gólů. Na podzim byl třetím nejlepším střelcem francouzské Ligue 1 s třinácti góly. Nedávno za 15 milionů liber (436 milionů korun) přestoupil do klubu anglické Premier League Cardiff City. Týmu se nedaří, je osmnáctý a hrozí mu sestup. [celá zpráva]

Letadlo s fotbalistou se ztratilo z radarů předminulé pondělí. Druhý den se rozběhla velká pátrací akce, [celá zpráva] žádné stopy po zmizelém Piperu Malibu se však nenašly. Sice bylo spatřeno několik plovoucích předmětů, ale policie v Guernsey nebyla schopna potvrdit, zda mají něco společného s letadlem.

Pátrání bylo po čase ukončeno, rodina zmizelého fotbalisty však vybrala na jeho pokračování v přepočtu osm milionů korun, takže se znovu rozběhlo. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám