Hlavní obsah

Letadlo se rozpadá, poslal přes aplikaci zprávu vystrašený fotbalista Sala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

U francouzských břehů ve středu pokračuje pátrání po malém letadle, na jehož palubě byl argentinský útočník Emiliano Sala. Ten před zmizením stroje z radarů u ostrova Alderney v pondělí večer poslal přes aplikaci WhatsApp hlasovou zprávu, že je vyděšený, protože se letadlo rozpadá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pobřežní stráž pátrá po zříceném letadle s fotbalistou SalouVideo: Reuters

 
Článek

Podle argentinských médií uvedl, že je „skutečně vystrašený“. „Jsme v letadle, a vypadá to, že se rozpadá,” dodal. Vyjádřil obavy, že neví, jestli pro ně někoho vyšlou, když se neozve do půldruhé hodiny. Podle listu The Daily Mail mělo letadlo problém už při startu. Vzlétalo na čtyřikrát.

Pátrání pokračuje od středečního rána. Obnoveno bylo hned po rozbřesku. „Dvě letadla odstartovala a zaměřila se na oblast, kde je největší pravděpodobnost, že se něco najde na základě zhodnocení přílivu a počasí od zmizení,“ uvedla policie v Guernsey na Twitteru.

V úterý prohledalo více než tisíc čtverečních mil pět letadel a dva čluny z Francie a Velké Británie. Žádné stopy po zmizelém Piperu Malibu však nenašly. Sice bylo spatřeno několik plovoucích předmětů, ale policie v Guernsey nebyla schopna potvrdit, zda mají něco společného s letadlem.

Upozornila, že vzhledem k počasí je malá šance, že by kdokoli z lidí na palubě mohl být ještě živ: „Nenašli jsme žádné stopy po těch na palubě. Jestliže přistáli na vodu, je v tuto chvíli šance, že by přežili, naneštěstí mizivá.“

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Fanoušek francouzského klubu FC Nantes drží květiny a časopis s portrétem pohřešovaného fotbalisty Emiliana Saly.

Sala hrál do roku 2015 v Nantes, kde vstřelil celkem 48 gólů. Na podzim byl třetím nejlepším střelcem francouzské Ligue 1 s třinácti góly. Nyní za patnáct milionů liber přestoupil do klubu anglické Premier League Cardiff City. Týmu se nedaří, je osmnáctý a hrozí mu sestup.

Reklama

Výběr článků

Načítám