Hlavní obsah

Zacharovová pohrozila údery na sever Evropy, pokud se tam objeví jaderné zbraně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zařízení v severní Evropě, kde budou rozmístěny americké jaderné zbraně, se v případě konfliktu mezi Ruskem a NATO octnou na seznamu ruských legitimních cílů. Pohrozila tím podle webu The Moscow Times mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová v reakci na prohlášení finského prezidenta Alexandra Stubba, že „je důležité, aby jeho země měla prostředky jaderného odstrašení“.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová (brífink 6.3. 2024)

Článek

„Nemusíte být vojenským stratégem, abyste pochopili, že taková zařízení jsou zdrojem přímého ohrožení (pro Rusko),“ řekla podle webu The Moscow Times Zacharovová. Varovala, že bezpečnost zemí, které jsou „hostiteli jaderných zbraní“, nejenže nebude posílena, ale „zcela jistě utrpí“.

Nově zvolený finský prezident Alexander Stubb prohlásil, že jeho země, která je od loňska členem NATO, musí mít „skutečné prostředky jaderného odstrašení“. Přitom současné finské zákony zakazují dovoz, výrobu, skladování a odpalování jaderných náloží v zemi, připomněl web.

Odhalení ze Singapuru

Zacharovová také oznámila, že „uprostřed skandálu, který se rozhořel kolem zveřejněné konverzace německých důstojníků o případném zásobení Kyjeva řízenými střelami dlouhého doletu Taurus a odhalením německého kancléře Olafa Scholze o přítomnosti britských a francouzských jednotek na Ukrajině, se objevily nové informace o zapojení USA do tohoto konfliktu“.

Zacharovová počastovala Macrona „hodinou dějepisu“

Evropa

Postaral se o ně podle Zacharovové singapurský ministr obrany Ng Eng Hen, který řekl, že Pentagon posílá americké letouny F-35 nad ukrajinské území, odkud „identifikují přesnou polohu ruských protiletadlových raketových systémů a zjištěné informace předávají zemím NATO“.

Pentagon toto obvinění popřel, Zacharovová ale s odkazem na informace serveru bulgarianmilitary.com trvá na svém. Podle tohoto serveru, z nějž mluvčí ruské diplomacie citovala, F-35 pracují jako „elektronické vysavače“ a jsou vybaveny mnoha špičkovými zřízeními.

Ničemní bastardi, rozjela se Zacharovová kvůli rozpravě německých důstojníků o mostu na Krym

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám