Hlavní obsah

Za duhovou vlajku na pódiu zlomili slovenskému zpěvákovi čelist

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

K fyzickému útoku na členy bratislavské kapely Berlin Manson došlo o víkendu před koncertem ve městě Skalica. Když členové kapely vyvěsili na pódiu duhovou vlajku, několik lidí tam vtrhlo a napadli je. Zpěvákovi při útoku zlomili čelist.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Skupina Slobodná Európa odehrála svůj koncert v klubu Orlovna bez problémů, ale když došlo k vyvěšení duhové vlajky, u pódia se objevilo několik punkerů a začali členy kapely Berlin Manson, kterou si Slobodná Európa pozvala jako hosty, slovně napadat.

„Útočníci pak vtrhli na pódium a napadli členy kapely. Zpěvákovi Adamovi Dragunovi zlomili čelist a dalšímu muzikantovi vytrhli náušnici z ucha,“ uvedl Denník N.

Zpěvák koncert nakonec odzpíval, ale po vystoupení měl velké bolesti a šel na pohotovost. Rentgen potvrdil zlomenou čelist. „S kapelou se domluvíme, zda podáme společně trestní oznámení. Lidi, kteří útočili, už nebudou mít nikdy povolený vstup do Orlovny,“ zdůraznil šéf klubu Pavol Bolebruch.

Dvanáctého října došlo před bratislavským gay klubem Tepláreň ke dvojnásobné vraždě. Devatenáctiletý mladík tam zastřelil dva muže ve věku 23 a 26 let a vážně poranil 28letou ženu.

Na Slovensku padl průlomový rozsudek v případu homosexuálního páru

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám