Hlavní obsah

Z prostoru pro zavazadla lezli červi, letadlo se muselo vrátit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo aerolinek Delta mířící do Detroitu se muselo v úterý po startu vrátit do Amsterdamu, protože z prostoru pro zavazadla nad hlavami cestujících vylézali velicí červi. Cestující pak museli použít jiný let a letadlo se muselo vydezinfikovat.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Delta se muselo vrátit

Článek

Letadlo bylo už přes hodinu ve vzduchu a přelétalo Britské ostrovy, když začali vylézat z prostoru pro příruční zavazadla velcí červi a padali na jednu cestující.

„Já se svou rodinou jsme byli v řadě přímo před červy. Dáma za námi řekla palubnímu personálu, že jí na hlavu padají červi,“ napsal jeden z cestujících podle serveru The New York Post.

Philip Schotte seděl vedle ženy, na kterou živočichové padali. „V jednu chvíli jsem ji viděl, jak si utírá červy ze sedadla kusem papíru. Byla velmi vyděšená,“ citovala ho nizozemská agentura ANP. On a žena informovali palubní personál. „Cestující reagovali vyděšeně a baterkami na mobilních telefonech zkoumali, jestli kolem nich nelezou červi,“ řekl Schotte.

Červi se do letadla dostali ve zkažené rybě, kterou převážel jeden z cestujících ve svém zavazadle. Na sociální síti X to uvedl uživatel Kelce, který byl na palubě. „Opravdu milé, když po dvou hodinách zjistíte, že je na palubě shnilá ryba a svezli se v ní červi,“ napsal Kelce.

Ten později pro server Daily Mail uvedl, že posádka identifikovala cestujícího, jemuž zavazadlo se shnilou rybou patřilo, a zadržela ho.

Dostali kompenzaci

V prohlášení se letecká společnost Delta Air Lines cestujícím omluvila za to, že jejich cesta byla „přerušena kvůli nesprávně zabalenému příručnímu zavazadlu“. Dopravce pasažérům jako kompenzaci daroval osm tisíc leteckých mil, pokoj v hotelu i poukazy na jídlo, píše server Independent.

Letadlo se vrátilo a následně ho kvůli čištění vyřadili z provozu. Cestujícím aerolinky zajistily nejbližší volný let. Zavazadlo se zkaženou rybou bylo určeno k likvidaci.

Pilot zrušil let kvůli podivnému zápachu na palubě. Cítil ho ale jako jediný z posádky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám