Hlavní obsah

Z horské dráhy spadl ve Stockholmu vozík. Jeden mrtvý, devět zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Při nehodě na horské dráze ve Stockholmu zemřel jeden člověk a devět dalších včetně dětí utrpělo zranění. V nemocnici skončilo devět lidí, tři jsou zraněni vážně. Vozík na horské dráze Jetline v zábavním parku Gröna Lund vykolejil a podle agentury TT spadl z výšky několika metrů. Zábavní park ve švédské metropoli je na neurčito zavřený.

Při nehodě na horské dráze ve Stockholmu zemřel jeden člověk a devět dalších včetně dětí utrpělo zraněníVideo: AP

 
Článek

V lunaparku byla v době nehody shodou okolností reportérka stanice SVT, podle níž v areálu zasahovala policie a záchranáři, pro zraněné přiletěl i vrtulník.

Jenny Lagerstedtová, která byla poblíž, když uslyšela kovově znějící ránu a viděla, jak se konstrukce horské dráhy otřásala. „Můj manžel viděl vozík horské dráhy, jak i s lidmi padá k zemi. Moje děti byly vyděšené,“ uvedla svědkyně.

Foto: AP

Při nehodě na horské dráze ve Stockholmu zemřel jeden člověk a devět dalších včetně dětí utrpělo zranění

Podle výpovědí svědků vláček na atrakci s názvem Jetline vykolejil. Na této horské dráze se podle informací zábavního parku jezdí rychlostí až 90 kilometrů v hodině, koleje jsou dlouhé 800 metrů a místy dráha dosahuje až do výšky 30 metrů.

„Je to tragické a šokující a bohužel jsme se dozvěděli, že jedna osoba zemřela,“ uvedla mluvčí parku Annika Troseliusová. Policie podle agentury Reuters sdělila, že devět lidí skončilo v nemocnici, z toho tři s vážnými zraněními.

Horská dráha měla výpadek proudu, lidé zůstali viset hlavami dolů

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám