Hlavní obsah

Z čela Rakouska odešel neslavně. Teď si Kurz našel práci za milion měsíčně

Vídeň

Sebastian Kurz (35), bývalý rakouský kancléř, po odchodu z aktivní politiky zamíří do soukromého sektoru. V sobotu o tom informovala některá rakouská média. Podle deníku Österreich bude Kurz pracovat pro investiční společnost v USA.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Dnes už bývalý rakouský kancléř Sebastian Kurz.

Článek

Očekává se, že bude vydělávat kolem 500 tisíc eur (12,54 milionu korun) ročně a bude cestovat mezi Rakouskem a Spojenými státy.

Podle listu Kronen Zeitung začne pracovat pro globální firmu v kalifornském Silicon Valley na manažerské pozici v únoru 2022.

Bulvární portál eXXpress dodal, že ho zaměstná Palantir Technologies, firma analyzující data. Kurz se zatím nevyjádřil.

Nejmladší kancléř

Kurz udělal v mládí strmý kariérní vzestup: v 27 letech se stal ministrem zahraničí a v 31 letech spolkovým kancléřem.

Zemětřesení v Rakousku: Bývalý kancléř Kurz se stahuje z politiky

Evropa

Obě jeho funkční období v čele vlády však skončila předčasně: letos se stal on, respektive jeho Rakouská lidová strana, podezřelým z korupce a zneužití důvěry. Státní zastupitelství politika a několik jeho nejbližších kolegů vyšetřuje kvůli podezření, že v roce 2016 nechali za peníze daňových poplatníků vypracovat průzkumy veřejného mínění zfalšované v Kurzův prospěch.

Na začátku prosince náhle oznámil odchod z politiky. Během tohoto bouřlivého období se mu navíc narodil syn, což podle jeho slov změnilo jeho pohled na život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám