Hlavní obsah

Vyšetřující soudci už řeší znásilnění v Macronově sídle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská prokuratura zahájila vyšetřování údajného znásilnění vojákyně jejím kolegou. Potvrdil to dobře informovaný zdroj sobotnímu deníku Libération. K trestnému činu mělo dojít 1. července v prezidentském paláci v Paříži po slavnostní recepci za účasti prezidenta Emmanuela Macrona.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Francouzský prezident Emmanuel Macron

Článek

Oba pracovali ve vojenské kanceláři prezidenta republiky, kde přicházeli do styku s citlivými vládními záležitostmi většinou utajované povahy a měli přístup k přísně tajným informacím.

Po incidentu podala žena na nejbližší policejní stanici trestní oznámení, které vedlo k zahájení trestního stíhání. Voják již v Elysejském paláci nepracuje.

Půl roku do voleb, které zahýbou Evropou. Kdo může sesadit Macrona?

Zahraniční

„Úřady přijaly opatření okamžitě poté, co se o případu dozvěděly,“ komentovala incident kancelář francouzského prezidenta. Ministryně obrany Florence Parlyová sdělila, že údajný pachatel by mohl být postaven před vojenskou disciplinární komisi.

Reklama

Výběr článků

Načítám