Hlavní obsah

Vůz na Slovensku řídil jedenáctiletý kluk. Vezl babičku na nákup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sereď

Ve slovenském městě Sereď v Trnavském kraji řídil automobil značky Audi A4 s českou SPZ 11letý kluk. Po chvíli jízdy vůz zastavili městští strážníci.

Nezletilý řidič za volantemVideo: Městská policie Sereď/Facebook

 
Článek

Na záběrech bezpečnostní kamery je vidět, že do vozu před nákupním střediskem nastupují dvě osoby a za volantem sedí malý kluk. „Pozorný občan si všiml, že k  obchodu přijel ve vozidle nezletilý řidič, a oznámil to městským strážníkům,“ uvedla policie na sociální síti.

Foto: Městská policie Sereď/Facebook

Nezletilý řidič za volantem

Když vůz vyrazil od nákupního střediska, po několika metrech byl zastaven městskými strážníky. „V autě seděla kromě nezletilého řidiče také jeho babička a majitelka automobilu. Všichni tři byli předvedeni na policejní oddělení,“ uvedl web tvnoviny.sk.

Dítě není možné postihnout za přestupek, policie proto řeší osoby, které chlapci umožnily řízení automobilu. Ve smyslu zákona je za přestupek v dopravě spoluzodpovědná majitelka vozidla.

Policie varovala, že zmíněný incident mohl skončit tragédií, protože automobil je zbraň. „Upozorňujeme, že umožnit dítěti řídit automobil je nejen protiprávní, ale také maximálně nezodpovědné a především velmi riskantní. Dítě nedokáže správně vyhodnotit situaci v silničním provozu, může zpanikařit a způsobit kolizní situace. V případě havárie převezmou zodpovědnost ti, kteří dítěti umožnili řídit a svěřili mu do rukou automobil,“ dodala policie.

Patnáctiletý mladík sebral rodičům klíče od auta a havaroval na pumpě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám