Hlavní obsah

Volil jsem tak, aby se mé děti měly dobře. Na Slovensku vyhlížejí lepší budoucnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovensko už několik hodin vybírá nové vedení země. Lidé oslovení Novinkami před volební místností se shodli, že nechtějí návrat do minulosti, ale naopak chtějí vzhlížet do budoucnosti. Volební místnosti se na Slovensku zavírají ve 22:00.

Volby na SlovenskuVideo: Novinky

 
Článek

„Byla jsem rozhodnuta dopředu, koho budu volit. Panu Šimečkovi jsem řekla, že jsem mu dala hlas. Věřím tomu, že nebude návrat do minulosti, jinak bych tu nebyla,“ řekla Novinkám před volební místností jedna z voliček.

Další žena se také přiznala, že věděla jistě, koho bude volit. „Koho jsem volila, neprozradím, ale věřím, že to bude krok do budoucnosti,“ uvedla žena.

„Chci, aby se moje děti měly dobře, takže jsem volil, doufám, správně. Doufám, že se ráno probudím do krásnějšího dne. Doufám, že bude lepší budoucnost,“ konstatoval muž, který nechtěl být konkrétní, co se týče výběru kandidáta.

Barva razítka zamotala Slovákům u voleb hlavu. Volali policii

Volby

Jiný volič přijel na Slovensko z Ostravy, kde již 13 let žije, aby odevzdal svůj hlas. Volil dle svých slov Progresivní Slovensko, což podle něj byla jediná možnost.

„Volil jsem Fica a spol. I Československo bylo vždycky trošku vlevo. Toto, co tam je, nerozumí tomu, co je to liberální ekonomika. Na piedestal položili zisk a nic jiného. Slovensko na to není připravené,“ podotkl jiný volič.

VOLEBNÍ STUDIO NOVINEK Z PRAHY A BRATISLAVY

Foto: Novinky

Volby na Slovensku 2023

V neděli v 9:00 začalo speciální volební studio Novinek.cz, vysíláním provázeli z Prahy Eva Mikulecká a z Bratislavy Michael Rozsypal. S odborníky rozebrali výsledky ostře sledovaných slovenských voleb.

Výsledky okomentovali šéfredaktor Práva Petr Šabata, politička a diplomatka Magda Vášáryová, ředitel agentury Focus Martin Slosiarik, novinářky Zuzana Kovačič HanzelováLaura Kello, publicista Tomáš Němeček a politolog Grigorij Mesežnikov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám