Hlavní obsah

Veterán ze zálivu půjde za zabití příbuzných na 15 let do vězení

Novinky, BBC, rei, Sky News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEWCASTLE

Nejméně 15 let stráví za mřížemi britský veterán z války v Perském zálivu, který zavraždil čtyři členy své rodiny. David Bradley (41) příbuzné střelil zbraní s tlumičem, kterou si tajně přivezl z bosenské mise.

Článek

Bradley svého strýce, tetu a dva bratrance střelil z blízké vzdálenosti v jejich domově v Newcastlu v roce 2006. Sám se pak šel udat na policejní stanici.

Muž, kterého britská média popisují jako osamělce závislého na marihuaně, se k zabití u soudu přiznal. Od obvinění z vraždy upustila porota v Newcastlu v lednu. Psychiatři se shodli, že Bradley byl v době činu psychicky nemocný.

V pokoji domu svého strýce měl armádní vysloužilec ze zálivu, Bosny a Severního Irska žít ve faktickém odloučení. V červenci 2006 ho údajně dopálila příliš vysoká teplota v domě. Po hádce s bratrancem vytáhl pistoli a příbuzného zastřelil. Následně zabil i svého strýce spícího na pohovce. Tetu s druhým bratrancem zabil později v noci poté, co se vrátili domů.

Na policejní stanici, kde se přiznal, přinesl tašku se zbraní, výbušninou, dvěma noži a 400 náboji.

Reklama

Výběr článků

Načítám