Hlavní obsah

Ve Vídni dopadli zákeřné střelce ze vzduchovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakouská policie po více než měsíci dopadla zákeřné střelce ze vzduchovky, kteří od srpna zraňovali ve vídeňských ulicích lidi. Celkem je známo 21 takových případů, z toho v 18 případech byly osoby skutečně zasaženy. Pachateli jsou dva muži ve věku 20 let. Oznámila to v pátek agentura APA s odvoláním na policejního mluvčího.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muži se svým počínáním začali 25. srpna. Cíle si vybírali zcela náhodně a ve snaze vyhnout se odhalení občas měnili městské čtvrti". Nejvíce případů bylo ohlášeno ze čtvrti Penzing na východním okraji vídeňského centra, poblíž Schönbrunnského zámku, kde shodou okolností také sídlí české velvyslanectví. S ním ale případ nesouvislí a také nikdo z českých diplomatů nebyl podle dostupných zpráv mezi zasaženými.

Z 21 prokázaných případů střelby byli v 18 případech zraněni lidé, dvakrát střelci zasáhli auto a v jednom případě minuli, údajný terč ale střelu zaznamenal. Pachatelé stříleli náboji ráže 4,5 milimetru; zásah způsoboval obětem podlitiny nebo krvácení, žádné ale naštěstí nebylo životu nebezpečné.

Na informace vedoucí k dopadení pachatelů byla nakonec vypsána odměna 22 000 eur (přes půl miliónu korun). To vedlo ke zvýšení počtu podnětů od občanů, přímý podíl na zadržení "vzduchovkových odstřelovačů" to však nemělo, uvedla policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám