Hlavní obsah

Ve Švýcarsku zaútočil muž ve vlaku hořlavinou a nožem, sedm zraněných

– Bern • Aktualizováno

Sedm lidí zranil 27letý muž, který ve vlaku ve švýcarském kantonu St. Gallen zaútočil na cestující hořlavou tekutinou a nožem. Podle prvních informací zranil sedm lidí včetně šestiletého dítěte. Některá zranění jsou velmi vážná. Server deníku Blick napsal, že útočníkem je Švýcar a byl také zraněn.

Foto: Michael Švarc, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie motiv útoku nezná, je ale podle ní velmi nepravděpodobné, že šlo o terorismus. Nevylučuje, že šlo o zločin z vášně.

Incident se stal krátce po 14.00 na trase mezi Buchs a Sennwald, vlak se v tu chvíli nacházel těsně před nádražím v Salez poblíž hranic s Lichtenštejnskem. Muž založil ve vlaku oheň, použil k tomu zatím blíže neupřesněnou hořlavinu. Cestující potom napadl nožem.

V době útoku bylo ve vlaku několik desítek cestujících.

Server Tages Anzeiger napsal, že do nemocnice byli převezeni dva muži ve věku 17 a 50 let, tři ženy ve věku 17, 34 a 43 let a šestileté dítě. Zraněn byl také pachatel útoku.

Doprava na trati byla zastavena, nádraží Sales je až do odvolání uzavřeno. Cestující přepravuje náhradní autobusová doprava.

Na místě zasahovaly tři záchranářské vrtulníky, hasiči, lékařské týmy a policie.

Podle prvních odhadů je výše škody na vlaku více než 100 tisíc švýcarských franků (asi 2,5 miliónu Kč).

Jde o první podobnou událost ve Švýcarsku v poslední době. Série útoků zasáhla v posledních 18 měsících sousední Francii a Německo, stejně jako Belgii. V Německu afghánský žadatel o azyl v červenci zranil ve vlaku sekerou čtyři lidi. K většině těchto ataků se hlásil takzvaný Islámský stát.

Reklama

Výběr článků

Načítám