Hlavní obsah

Ve švýcarské bystřině zahynul český turista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Při sestupu kaňonem ve švýcarském kantonu Ticino zahynul v sobotu odpoledne 44letý český turista. S odvoláním na místní policii o tom informovaly švýcarské zpravodajské weby. Podle webu 20min se Čech společně s dalšími dvěma lidmi věnoval náročnému adrenalinovému canyoningu v údolí říčky Riale di Lodrino nedaleko města Bellinzona.

Foto: Profimedia.cz

Region Ticino ve švýcarských Alpách

Článek

Při canyoningu se zdolávají strže horských potoků a bystřin, kde je nutné překonávat kameny, slaňovat skalní stěny a často se i brodit nebo plavat.

V sobotu kolem čtvrté hodiny odpoledne zmizel Čech podle sdělení policie pod vodou. Na místo byli okamžitě přivoláni záchranáři, ale smrti českého turisty nezabránili, jeho tělo se našlo až o hodinu později.

Web 20min napsal, že trojčlennou skupinu postihla nepřízeň počasí, přes danou část švýcarských Alp se přehnala silná bouřka. Policie však bouřku neurčila jako příčinu incidentu.

Podle švýcarských médií byl 44letý Čech už druhým člověkem, který toto léto zemřel v daném kaňonu nad údolím řeky Ticino nedaleko Itálie.

Je také druhým Čechem, který zemřel v srpnu ve Švýcarsku, před necelými dvěma týdny zahynul při koupání v jezeře Hallwilersee 49letý Čech.

Reklama

Výběr článků

Načítám